Ekstra Kurabiyeler – Benim Tatlı İkramlarım

Ağızda eriyen ilave bir kek yapmak için önce bir kaba 350 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı koyuyoruz.

2 yemek kaşığı esmer şeker, 1 yumurtayı kırıyoruz ve elimizle iyice eziyoruz.

Unu azar azar ekleyerek kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Bulduğumuz hamurun portakallı kısmını alıp bir tatlı kaşığı kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.

Hamurdan fıstıktan biraz daha büyük alıp elimizle sarıyoruz.

Sağ elimizle yuvarladığımız hamurun üzerine biraz bastırıyoruz.

Sade hamurlu kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Küçük parçalar halinde kakao tozu alıp rulo haline getiriyoruz.

Pastanın büyüklüğüne göre normal hamurun üzerine kek hamurunu koyuyoruz.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.

Kekleri karıştırmak hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın