El sarma baklava

El yapımı baklava tarifi malzemeleri

  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3,5-4 su bardağı un

şerbet

  • 3 su bardağı şeker (200 ml)
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Açmak ;

  • nişasta

üzerine döküldü

  • Yağını ölçmek için 1 su bardağı su

içeri

  • 2 su bardağı ceviz veya fındık

El yapımı baklava tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Öncelikle şerbetini hazırlayalım, tencereye malzemeleri koyup güzelce karıştıralım.
  2. Ocağın üzerine alıp kaynatalım.
  3. Ardından limonu atalım ve göz göz olana kadar kaynatalım.
  4. Sonra çıkarıp soğumaya bırakalım.Önce hamurunu hazırlayalım.
  5. Sıvı malzemeleri uygun bir kaba alıp karıştıralım.
  6. Ardından unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz.
  7. Hamur kulak memesi kıvamında olacak.
  8. Hamuru güzelce yoğuralım.
  9. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp 30 parçaya ayırıyoruz.
  10. Nişasta ile öğütüp tepsiye diziyorum.
  11. Üzerine bir poşet geçirip buzdolabının alt kısmında en az bir saat dinlendirin.
  12. Ardından, bunları mümkün olduğunca iki veya üç şekilde veya birer birer açın.
  13. Ben iki tane açıp iki tane açıp tepsiye dizince üzerine bir kaç ceviz serpiyorum bu şekilde tüm tepsiyi tamamlayalım.
  14. Doğrayıp üzerine sıvı yağ gezdirelim.
  15. Benim fırınım tamburlu fırın. Fırın soğuyunca koyuyorum sonra fırını açıyorum daha güzel pişiyor.
  16. Altını kontrol edip kızartıyorum.
  17. Ardından şekeri çıkarın ve ısınana kadar bırakın.
  18. Şerbeti asla sıcakken vermem.
  19. Şerbeti soğuk ve tatlıyken yaparım.
  20. Bir gece dinlendikten sonra çok daha iyi oluyor.

Resimli el yapımı baklava tarifi

  • Açmak
  • baklava
  • börek tarifi
  • kek tarifleri
  • Servis tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

Yanlış limonlu cheesecake

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın