El Yapımı Peynirli Çıtır Gül Böreği

Peynirli Çıtır Gül Böreği Tarifi için unu ve tuzu bir karıştırma kabına alıp ortadan ikiye bölüp üzerine yavaş yavaş ılık su ekleyip kulak gibi ele yapışmayan hamuru yoğuralım, mayalandıralım. 1 saat dinlenin.

Mandalina parçalarını hamurun üzerine kesip beze haline getirelim, bir iğne ile biraz saralım.

Hamuru masanın üzerine alıp 10 dakika kurutmadan bekletelim.

Kalan hamuru ikiye bölelim, yarısına bir yemek kaşığı sıvı yağ dökelim ve ana kısmına peyniri koyalım. Daha sonra rulo şeklinde sarıp içten dışa çiçek şeklinde sarın. Diğer yarısı için de aynı yöntemle tüm hamuru bu şekilde hazırlayalım.

Bir fırın tepsisine eşit şekilde yerleştirin. Keklerin üzerine yoğurt, yumurta sarısı ve tuzu bir kaseye alıp pürüzsüz olana kadar çırpın, keklerin etrafına ve etrafına karıştırın ve üzerine haşhaş tohumu serpin.

180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yavaş yavaş pişirelim.

El yapımı fırın peynirlerimiz servise hazır. Keklerin yumuşak olmasını istiyorsanız, fırından çıktıktan hemen sonra 2 yemek kaşığı su verin, üzerini bir masa örtüsüyle örtün ve 20 dakika bekletin.

Şimdi deneyen herkese iyi şanslar.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın