Elazığ yöresinden Pağraç tarifi

Elazığ yöresinden Pağraç tarifi malzemeleri

hamur için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Eşit derecede doğru

orta zeminler için

  • 750 gram kavurma
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım yağlı su

Elazığ yöresinden Pağraç tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Öncelikle un hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp karıştıralım.
  2. Unu azar azar ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  3. Hamuru üç eşit parçaya ayırıp beze yapıp üzerini temiz bir poşetle kapatıp on dakika dinlendirelim.
  4. Tavayı küçük parçalar halinde doğrayıp tereyağını eritelim ve bir kapta sıvı yağ ile karıştıralım.
  5. İlk bezeden başlayalım ara sıra ezip 60 cm kalınlığında açalım.
  6. Üç bezeyi de aynı şekilde ilk bezeden başlayarak iç harcını düz bir zemine yayarak diğer bezelere de aynısını yapıp rulo şeklinde sarıp gül böreği şeklinde açalım.
  7. Üzerine temiz bir poşet ve havlu örterek, yağlı kağıt üzerine alarak 30 dakika dinlendirin.
  8. Dinlenen hamuru önce elimizle hafif bastırarak açalım sonra merdane ile açıp tepsiye alalım.
  9. 190 derecede önceden ısıtılmış fırına verelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim. Şimdiden afiyetle yiyin🤗.

Not; Bardağın hacmi 200 ml’dir.

Elazığ yöresinden fotoğraflı Pağraç tarifi

  • beze tarifleri
  • börek tarifi
  • Elazığ
  • paçavra
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • Yemek tarifi
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • bölgeden

Sonraki haber:

soğan ve cheddarlı börek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın