Elle haddelenmiş gevrek hamur

El Yapımı Çıtır Pankek Tarifi Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1,5-2 su bardağı su (kontrol altında ekleyelim)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke

yumuşatmak

  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

hamuru açmak

  • nişasta

dahili ücretler

  • Yarım avuç ıspanak
  • 1 torba lor

Çıtır çıtır elle sarılmış krep tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Yoğurma kabına yoğurmamız için gerekli malzemeleri alalım.
  2. Yavaş yavaş suyu ekleyelim.
  3. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Hamurdan 20 adet kurabiye yapalım.
  5. 10 numara olarak açıp aralarına sıvı yağ koyalım.
  6. Bitmiş hamuru buzdolabında en az bir saat dinlendirin.
  7. Hamurumuzu alıp ilk 10 yufkayı yoğuralım.
  8. Dinlenirken kolay acıyor :).
  9. Daha sonra dilimleyip iç harcı ekleyelim.
  10. Diğer on yufkayı toplayıp açıp iç harcına koyalım.
  11. Fırın tepsimize alıp üzerine sıvı yağ sürüyoruz.
  12. 200 derecelik fırında pişirelim.

Keyfini çıkarın 🍀.

El yapımı çıtır krep tarifi

  • Açmak
  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • Gevrek
  • hamur tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Dereotu pasta kesici tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın