Elma Reçeli Tarifi – Tatlılarım

Elma Reçeli tarifi için elmaları yıkayıp kabuklarını soyup kesiyoruz.

Çekirdeklerini çıkarıp istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.

Kararmaması için limonlu suya atın.

Bütün elmaları kestikten sonra lavaboda yıkayıp tencereye koyuyoruz.

Tülbentin içine şeker koyuyoruz, karanfil ve tarçın koyuyoruz, tülbentin ağzını bağlayıp elmalı tencerenin altına koyuyoruz.

Suyumuzu doldurup ocağımızı yakar, kaynamaya başlayınca ara sıra tahta kaşıkla ocağı biraz indirir. bozmadan karıştırın.

Suyu azalınca limon suyunu döküyoruz ve 5 dakika sonra ocağı kapatıp sıcak tencerelere koyuyoruz.

Ağzını sıkıca kapatıp ters çevirip 6 saat sonra düzeltip buzdolabına veya güneş görmeyen serin bir yere koyuyoruz.

Elma reçelimiz hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın