Elma ve süt ile irmik tatlısı

Elma sütlü irmik tatlısı tarifi için malzemeler

irmiği tatlandırmak için.

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

elmalar için

  • 4 orta boy elma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı toz şeker

Elma sütlü irmik tatlısı tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Önce elmayı soyun, küpler halinde kesin ve temizleyin.
  2. Lezzet katmak için tereyağını bir kaseye koyun.
  3. Ardından elmaları, toz şekeri ve tarçını ekleyip soteleyin, biz de irmiği tatlandırmak için ayrı bir tencereye süt, şeker ve irmiği alıp koyu bir doku elde edinceye kadar karıştırıyoruz.
  4. Göz göz olmaya başlayınca vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  5. Kavrulan elmaları tepsiye taban olarak yaptıktan sonra üzerine irmik tatlısını döküyoruz.
  6. 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edip afiyetle yiyebilirsiniz. 🥰.

Resimli elma ve süt ile irmik tatlısı tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın