Elma sütlü irmik tatlısı tarifi için malzemeler
irmiği tatlandırmak için.
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
elmalar için
- 4 orta boy elma
- 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı toz şeker
Elma sütlü irmik tatlısı tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Önce elmayı soyun, küpler halinde kesin ve temizleyin.
- Lezzet katmak için tereyağını bir kaseye koyun.
- Ardından elmaları, toz şekeri ve tarçını ekleyip soteleyin, biz de irmiği tatlandırmak için ayrı bir tencereye süt, şeker ve irmiği alıp koyu bir doku elde edinceye kadar karıştırıyoruz.
- Göz göz olmaya başlayınca vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Kavrulan elmaları tepsiye taban olarak yaptıktan sonra üzerine irmik tatlısını döküyoruz.
- 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edip afiyetle yiyebilirsiniz. .
Resimli elma ve süt ile irmik tatlısı tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]