Dilimlenmiş elmalı kek tarifi malzemeleri
- 125 gram tereyağı veya ghee
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke (ben elma kullandım)
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı nişasta
- 3 su bardağı un (yaklaşık)
Elma suyu hazırlamak için
- 3 büyük elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı kaju (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri (süslemek için)
Elmalı kurabiye tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Elmalar soyulur, temizlenir ve kabuğu soyulur. Bu şekilde çok pratik. Üzerine şekeri ekleyip pişirin.
- Suyu bırakıldığında alt kısmı indirilir ve 5-10 dakika pişirmeye devam edilir. Piştikten sonra altını kapatıp tarçın ve cevizleri ilave edin. Soğumaya bırakılır.
- Hamuru için tereyağı ve pudra şekerini mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Dilerseniz direkt yoğurarak da hazırlayabilirsiniz.
- Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğurun. Un kontrolü eklendi.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- gergin. 15-20 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakın. (Vaktiniz varsa bunu yapın) Hamurun yarısını biraz un ile toz haline getirin ve iki adet yağlı kağıt arasına merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın.
- Bir kalıba kesilir ve aralarına bir tatlı kaşığı elma bulamacı konur.
- İstediğiniz şekil verilir.
- Diğer yarısı da aynı şekilde hazırlanır. Fırın tepsisine yerleştirin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
- Soğuyunca (30-35 dakika) üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun
Resimli kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Kıyir Kıyir Elmalı Kurabiye yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]