İçi için: Elmaları alalım sonra bir tencereye alalım üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı tarçın ekleyip karıştırarak elmalar suyunu çekene kadar pişirelim sonra biz hazırlarken soğumaya bırakalım . doldurma tozu.
Hamuru için: Oda sıcaklığındaki 250 gr margarini bir kaba alalım, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı kabartma tozunu ekleyip elimizle malzemeleri karıştıralım. 3.5 su bardağı unu azar azar ekleyelim, hamurumuzu yoğurduktan sonra kurabiye yapmaya devam edebiliriz.
Hamurumuzdan bezeyi alıp yuvarlak şekilde keselim ve havanla dolduralım, iğne veya geniş ağızlı bir bardakla açalım. O halde bir hamur daha açalım ve kafes çizimi yardımıyla şekil verelim ve üzerini kapatalım (aletleri bulmanız için resimleri size bırakıyorum).
Hazırladığımız kekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıp 170 derecelik fırında altları pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim. Servis ederken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz, afiyet olsun 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]