Elmalı Karamelli Sütlü Tatlı – Benim Tatlılarım

Elmalı Karamelli Sütlü Tatlı tarifi için önce elma sosunu hazırlıyoruz. Elmaları koyuyoruz, küçük bir tencereye koyduğumuz elmayı suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve 3 kaşık şeker ekliyoruz. 1 çay kaşığı tarçın ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.

Eti Burçak bisküviyi mutfak robotunda toz haline gelene kadar çekin.

Puding için 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta ve bir su bardağı şekeri bir tencereye alıyoruz. Üzerlerine 1 kg süt döküp mikserle iyice karıştırıyoruz, kaynayana kadar karıştırarak pişirip soğumaya bırakıyoruz.

Elmaları servis edeceğimiz kaplara bölüyoruz. 8 tabağa böldüm

Bu sırada standart muhallebinin içine bir paket vanilya, bir paket krem ​​şanti ilave edip mikserle karıştırın.

Bir tabağa böldüğümüz elmaların üzerine iki kaşık pudingi ayırıyoruz.

Un haline gelen bisküviyi pudingin üzerine bölüyoruz. Yine aynı buskiwine üzerinde pudingi paylaşıyoruz.

Karamel için 1 su bardağı şekeri tencereye alıp erimesini sağlıyoruz. Üzerine 25 gr margarin veya tereyağ alıp 1 paket kremayı birer birer ekleyip karıştırıyoruz.

Kremayı eklediğinizde şeker toplanmaya başlar ve sonra tekrar karışımda çözülür. İlk sıcaklık yükseldiğinde karameli pudinglerin üzerine bölüyoruz.

Isındığında üzerine dövülmüş fındık serpiyoruz.

Afiyet olsun

Elmalı Karamelli Sütlü Tatlı Tarifi Tarif Fotoğrafları:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın