Elmalı kek


elmalı turta tarifi malzemeleri

  • 250 gram tereyağı (tereyağ)
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Elma harcı için.

  • 3 elma
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Elmalı turta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Elmaları soyup rendeleyelim, tencereye alıp suyu çekene kadar pişirelim ve ocağı kapatalım.
  2. Ardından tarçın ve cevizleri ekleyip harcı soğumaya bırakın.
  3. Un ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip harcı karıştırın.
  4. Un ve vanilyayı koyup hamuru yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Hamura kendi ellerimizle yuvarlak bir şekil verelim, bıçak veya pizza kesici ile üstlerine kesikler atalım. İçine elmalı harcı koyalım, rulo şeklinde saralım, istediğimiz şekli verelim ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım.
  6. 175 derece önceden ısıtılmış fırına verelim ve kontrollü pişirelim.
  7. Kurabiyelerimiz piştikten sonra çıkarıp soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.

Afiyet olsun.

Resimlerle elmalı turta tarifi

  • tatlı tarifi
  • Bir elma:
  • makarna
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Sodalı karnabahar videosu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın