Elmalı Kek Tarifi – Tatlılarım

Dilimli Elmalı Kek tarifi için öncelikle yıkayıp ortadan ikiye kestiğimiz elmaların içini yıkıyoruz. Ardından elmaları ince ince dilimleyin. Büyük bir kaseye koyun, bir kaşık tarçın ve üç kaşık toz şeker koyun ve iyice karıştırın.

Oda sıcaklığındaki yumurtaları karıştıracağımız bir kaba kırıyoruz ve üzerine toz şeker ekliyoruz. Mikser veya çırpma teli yardımıyla 4-5 dakika çırpıyoruz.

Ardından sıvı yağı ve suyu ilave edip karıştırmaya devam edin.

İki bardak tozdan bir miktar bırakıyoruz ve bir kısmını su karışımına ekliyoruz.

Ardından kabartma tozu, vanilya ve cevizi ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Un az ise ayırdığımız unu ilave ediyoruz. Hızlı bir çapraz olmalı.

Keki pişirdiğimiz yuvarlak kasenin içini yağlayıp un serpelim, bolca un dökelim.

Daha sonra elma dilimlerini kek kalıbımıza boşluk bırakmadan yerleştiriyoruz. Sıraladığımız elma dilimlerinin üzerine kek karışımını döküyoruz.

Son olarak elma dilimlerini tekrar üstüne koyup 180 derece ısıttığımız fırında üstü kızarana ve içi pişene kadar pişiriyoruz.

Şiş veya kürdan ile içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Piştikten sonra dilerseniz üzerine esmer şeker serpebilirsiniz.

Kesip servis yapabilirsiniz.

Elmalı Dilim Kek hazır.

Afiyet olsun ….

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın