Elmalı Kurabiye Tarifi Malzemeler
- Yarım paket tereyağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 vanilya çubuğu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yeteri kadar un (2-2,5 su bardağı)
Elma suyu hazırlamak için:
- 2 orta boy elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Elmalı kurabiye tarifi nasıl çalışır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk önce elmaları rendeleyin ve bir tencereye koyun, tarçın ve şekeri ekleyin ve karıştırın. Su boşaldığında altını kapatın. soğumaya bırakın.
- Un hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- Yumurta büyüklüğünde bir parça hamur alın, bir poşete sarın ve dondurucuya koyun.
- Kalan hamuru merdane ile açın.
- Bir bardak çay ile yuvarlak kesin.
- Elmalı harcı dizinize bir kaşıkla tepsiye koyun.
- En son buzlukta sert hamuru çıkarıp rendeleyin ve azar azar üstüne koyun.
- 180 derecelik fırına koyun.
- Kahverengi olana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpelim.
fotoğraflı elmalı kurabiye tarifi
Elmalı Kurabiye yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]