elmalı kurabiye

Elmalı Kurabiye Tarifi Malzemeler

  • Yarım paket tereyağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya çubuğu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yeteri kadar un (2-2,5 su bardağı)

Elma suyu hazırlamak için:

  • 2 orta boy elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Elmalı kurabiye tarifi nasıl çalışır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk önce elmaları rendeleyin ve bir tencereye koyun, tarçın ve şekeri ekleyin ve karıştırın. Su boşaldığında altını kapatın. soğumaya bırakın.
  2. Un hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Yumurta büyüklüğünde bir parça hamur alın, bir poşete sarın ve dondurucuya koyun.
  4. Kalan hamuru merdane ile açın.
  5. Bir bardak çay ile yuvarlak kesin.
  6. Elmalı harcı dizinize bir kaşıkla tepsiye koyun.
  7. En son buzlukta sert hamuru çıkarıp rendeleyin ve azar azar üstüne koyun.
  8. 180 derecelik fırına koyun.
  9. Kahverengi olana kadar pişirin.
  10. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpelim.

fotoğraflı elmalı kurabiye tarifi

Elmalı Kurabiye yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın