Elmalı kurabiye

Doğranmış elmalı kek tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı (2,5 yemek kaşığı)
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
  • pudra şekeri, pudra şekeri

iç harç için

  • 3 elma (rendelenmiş)
  • 1 avuç iri çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Elmalı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle rendelenmiş elmaları ocakta suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  2. Soğuyunca pişen elmaların üzerine ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın.
  3. Un hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabında kaşıkla karıştırın. (İlk karıştırmayı elinize yapışmaması için kaşık yardımı ile yaparsanız hamur daha çabuk toparlanacaktır).
  4. Yavaş yavaş un ekleyin. Hamur yumuşak olacak, hamur iyice karışınca 4 parçaya bölüyoruz.
  5. Her bir hamur parçasını tatlı tabağı büyüklüğünde yuvarlak açın ve üçgen şeklinde 6 parçaya bölün.
  6. Elmalı harcı geniş tarafına koyup rulo yapın.
  7. 180 derecelik fırında fansız üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

Fotoğraflı salatalıklı elmalı kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Bir elma:
  • kesimler
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

elmalı kurabiye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın