Elma sosum o kadar güzel çıktı ki lokantacı tekrar istedi.
Ağzınızda erir, kavanozda uzun süre dayanır ve uzun süre tazeliğini korur.
Elmalı Kurabiye Tarifi için; Önce elmaların kabuklarını soyun, ardından dolabı, şekeri ekleyin ve suyu iyice ayrılana kadar pişirin.
Dövülmüş ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Sıcak margarini veya tereyağını bir kaseye alın. Ardından yoğurdu, şekeri, sirkeyi, yağı, sodayı, vanilyayı ve ihtiyacınız kadar unu ekleyip yoğurun.
Hamuru merdane ile katlayın, büyük bir bardak su ile etrafını kesin, daha sonra elimizle küçük bir daire şeklinde yoğurup bir kalıpla ya da bıçakla 1 cm boşluk bırakarak kesip koyun. . elma suyundan. Ver onu. Ya da küçük bir ceviz parçası kesip elimizle yassılaştırıp elma püresini ekleyip istediğiniz şekli verin.
180 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Lezzetli Elmalı Kurabiye hazır.
Deneyecek olanlara bol şans.
Not: Sirke acı yapar. Merak edenler için kokuyu yediğinizde hiç fark etmiyorsunuz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]