Elmalı Kek Tarifi Malzemeler
- 125 gr ghee veya tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
iç harç için
- 4 büyük elma
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Dilerseniz ceviz
Borcam’da Elmalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle iç harcınızı hazırlayın.
- Rendelenmiş elmaları toz şeker içermeyen bir tencereye alıp suyunu çekene kadar karıştırıyoruz. (Suyu tamamen çeksin ve kıvam alsın, sıvı kalırsa hamur yumuşayacaktır)
- Kavurduktan sonra tarçın ve cevizleri ekleyip soğumaya bırakın.
- Hamuru için derin bir kapta un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlıyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Portakal büyüklüğünde bir parça koparıp streç filme sarın ve dondurucuya koyun.
- Kalan hamuru yuvarlak kek kalıbına alıp elinizle eşit şekilde yayın.
- Tüm bor parçalarını önceden yağlayın.
- Üzerine soğuyan elmalı harcı dökün ve yayın.
- Daha sonra donmuş hamurları rende ile harcın her tarafına yayılacak şekilde rendeleyin.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
- İlk ateş söndükten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun.
fotoğraflı elmalı kurabiye tarifi
“Borcam’da Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]