Elmalı kurabiyeleri yayın

Elmalı Kek Tarifi Malzemeler

  • 125 gr ghee veya tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

iç harç için

  • 4 büyük elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Dilerseniz ceviz
Borcam’da Elmalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle iç harcınızı hazırlayın.
  2. Rendelenmiş elmaları toz şeker içermeyen bir tencereye alıp suyunu çekene kadar karıştırıyoruz. (Suyu tamamen çeksin ve kıvam alsın, sıvı kalırsa hamur yumuşayacaktır)
  3. Kavurduktan sonra tarçın ve cevizleri ekleyip soğumaya bırakın.
  4. Hamuru için derin bir kapta un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlıyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  5. Portakal büyüklüğünde bir parça koparıp streç filme sarın ve dondurucuya koyun.
  6. Kalan hamuru yuvarlak kek kalıbına alıp elinizle eşit şekilde yayın.
  7. Tüm bor parçalarını önceden yağlayın.
  8. Üzerine soğuyan elmalı harcı dökün ve yayın.
  9. Daha sonra donmuş hamurları rende ile harcın her tarafına yayılacak şekilde rendeleyin.
  10. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
  11. İlk ateş söndükten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun.

fotoğraflı elmalı kurabiye tarifi

“Borcam’da Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın