Elmalı Muhallebi ile lezzetli kaplar yapmak için öncelikle elmaları geniş bir tencereye alın, üzerine bol şeker ekleyin ve suyunu çekene kadar ısıtın.
Kavurma işleminin sonunda cevizleri ekleyip birkaç kez karıştırıyoruz, tarçını ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Bu sırada puding için tereyağı ve krema hariç kalan malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişiriyoruz.
Kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip 1-2 dakika pişirin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Hafifçe ısınan muhallebiye krem şantiyi ekleyin ve mikser ile 2-3 dakika çırpın.
Rondonun içine aldığımız 2 yemek kaşığı petibor bisküviyi tabağın dibine ekliyoruz.
Üzerine muhallebi elmalı bisküvili muhallebi elma şeklinde devam ederek kapları dolduruyoruz.
Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirip Tatlı Bardakları Elmalı Muhallebi ile servis edebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]