Elmalı Rulo Kek Tarifi – Tariflerim

Merhaba ben elmalı turtayı çok severim ama bu tarif çok güzel 😍

Elmalı Rulo Kek tarifine elmalı hamurumuzu yaparak başlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun ve rendeleyin ve tencereye alın. Suyu bırakana kadar koyuyoruz. Daha sonra üzerine tarçın ve şeker döküyoruz, iyice sulanınca fırından alıyoruz.

Diğer taraftan kek malzemelerimizi alıp mikser ile güzel bir kek karışımı yapıyoruz. Büyük bir fırın tepsisi kullanıyoruz. Yağlı kağıdı yaydık ve elma gezginini yaydık. Daha sonra kek hamurunu dökün ve eşit şekilde yayın.

160-170 derecede önceden hazırlanmış fırında pişiriyoruz. Kek hamuru ince bir tabaka olduğu için çabuk pişecektir. Kalıbınız küçükse malzemeleri ikiye bölün. Kalın bir kek ise yuvarlanmaz.

Fırından aldığınız keki elmalı tarafı yukarı gelecek şekilde ters çevirip, ilk ateşi çıkınca silip pudra şekeri serpip dilimleyip servis ediyoruz.

Elmalı Rulo Kek hazır.

Yapabilenlere afiyet olsun 🤚❤️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın