Elmalı Tarçınlı Kek (Tarçınlı Rulo)


Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi Malzemeler (Tarçınlı Rulo)

hamur için

  • 1 çay kaşığı ılık süt
  • 1.5 çay kaşığı ılık su
  • 50 gr margarin oda sıcaklığında
  • Bir paket varsayılan kuru
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 5 su bardağı un

içeri:

  • 5 yemek kaşığı esmer veya beyaz şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın

yukarı:

  • 1.5 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı labne
  • 1 paket vanilya

Elmalı Tarçınlı Kek (Tarçınlı Rulo) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Ilık süt, ılık su, maya ve şeker bir karıştırma kabına alınır ve karıştırılır.
  2. Ardından yumurtaları, oda sıcaklığındaki yağı, tuzu ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam edin.
  3. Un kontrollü bir şekilde ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Kaseyi plastik sargıyla örtün ve bir saat mayalanmaya bırakın.
  5. Ekşi hamurdan bezeyi alıp elinizle genişletebilir veya vida ile açabilirsiniz.
  6. Hamuru dikdörtgen şeklinde yuvarlayın.
  7. İçine biraz sıvı yağ koyun.
  8. Başka bir kapta şeker ve tarçını karıştırın ve karışımı hamurun üzerine serpin.
  9. İçine biraz kızarmış elma suyu ekledim ama onsuz da yapabilirsiniz. Ya da dilediğiniz başka bir ürün ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz.
  10. Hamuru uzun kenarından başlayarak rulo yapın.
  11. Rulo şeritlere bölünür ve aralarında boşluk kalacak şekilde daneme yerleştirilir.
  12. Pireksi örtün ve 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.
  13. Fermantasyon süresi bittiğinde 190 derecede önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişirin.
  14. Bu sırada testere için kullanılacak malzemeler homojen ve pürüzsüz bir kıvam elde edilinceye kadar karıştırılır.
  15. Karışımı sıcak ekmeğin üzerine yayın ve servis yapın.

Resimli Elmalı Tarçınlı Kek (Tarçınlı Rulo) Tarifi

  • (tarçın)
  • tatlı tarifi
  • kalça
  • Bir elma:
  • hamur işleri
  • Tarifler
  • kek tarifleri
  • Rulo)
  • uçurumlar
  • tarçın
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Kıyılmış Pamuklu Tart

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın