Yumuşacık elma aromalı, pişerken mis gibi kokan çok lezzetli bir kek yapıyoruz.
Elmalı Tarçınlı Kek tarifine oda sıcaklığına gelen yumurta ve şekeri karışana kadar çırparak başlıyoruz.
Bir su bardağı sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz, 3 elmanın kabuklarını soyup küp küp kesiyoruz.
Küçük küpler halinde kestiğimiz elmaların üzerine bir çay kaşığı tarçın ekleyip karıştırın.
Tarçınlı elmaları kek hamuruna ekleyip karıştırıyoruz.
Cevizleri sertçe döverek kek karışımına ekliyoruz.
Kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın.
Yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Elmalı tarçınlı kekimiz hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]