elmalı kek tarifi malzemeleri
- 5 elma
- 1,5 su bardağı kontrollü un (2 su bardağı olabilir una göre değişebilir)
- 1.5 çay kaşığı yağ
- 1.5 çay kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı süt
- 25-30 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 50 gr kıyılmış badem
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı elma suyu
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- bir tutam tuz
Yuvarlak kek kalıbı 26 – 28 cm
Elmalı kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle elmaları yıkayıp kabuklarını soyup ikiye bölelim eğer elmaların boyutu büyükse dörde bölelim.
- İnce dilimlere ayırdığımız elmaları dilimleyip midye şeklini verelim ve kenara alalım.
- Ardından yumurtaları ve şekeri bir karıştırma kabına alalım ve yumurta şekerini elektrikli el mikserinin yüksek ayarında krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Ardından oda sıcaklığında sıvı yağ ve sütle birlikte elma püresini ekleyelim, sırasıyla tereyağını tuzlayalım, mikserin ayarını düşürelim ve unu yavaş yavaş ekleyelim.
- Ardından kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip birkaç dakika daha çırpın.
- 20 gram kıyılmış badem ve ½ çay kaşığı tarçın ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın.
- Kek kalıbını biraz sıvı yağ ile yağlayalım ve kek hamurunu kalıba dökelim.
- Kek havasını almak için kek kalıbını tezgaha birkaç kez vuralım.
- Midyelerin şeklini bozmadan şeritler halinde kesiyoruz.
- Sağdan ve soldan, önden ve arkadan şekil vererek kek hamurunu düzenleyelim.
- Son olarak kalan 30 gr bademi ve ½ çay kaşığı tarçını kekin üzerine serpelim.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında alt ve üst ayarda 50-60 dakika pişirelim.
fotoğraflı elmalı kek tarifi
Elmalı Kek yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]