Elmalı turta

elmalı kek tarifi malzemeleri

  • 5 elma
  • 1,5 su bardağı kontrollü un (2 su bardağı olabilir una göre değişebilir)
  • 1.5 çay kaşığı yağ
  • 1.5 çay kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 25-30 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 50 gr kıyılmış badem
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı elma suyu
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • bir tutam tuz

Yuvarlak kek kalıbı 26 – 28 cm

Elmalı kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle elmaları yıkayıp kabuklarını soyup ikiye bölelim eğer elmaların boyutu büyükse dörde bölelim.
  2. İnce dilimlere ayırdığımız elmaları dilimleyip midye şeklini verelim ve kenara alalım.
  3. Ardından yumurtaları ve şekeri bir karıştırma kabına alalım ve yumurta şekerini elektrikli el mikserinin yüksek ayarında krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  4. Ardından oda sıcaklığında sıvı yağ ve sütle birlikte elma püresini ekleyelim, sırasıyla tereyağını tuzlayalım, mikserin ayarını düşürelim ve unu yavaş yavaş ekleyelim.
  5. Ardından kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip birkaç dakika daha çırpın.
  6. 20 gram kıyılmış badem ve ½ çay kaşığı tarçın ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın.
  7. Kek kalıbını biraz sıvı yağ ile yağlayalım ve kek hamurunu kalıba dökelim.
  8. Kek havasını almak için kek kalıbını tezgaha birkaç kez vuralım.
  9. Midyelerin şeklini bozmadan şeritler halinde kesiyoruz.
  10. Sağdan ve soldan, önden ve arkadan şekil vererek kek hamurunu düzenleyelim.
  11. Son olarak kalan 30 gr bademi ve ½ çay kaşığı tarçını kekin üzerine serpelim.
  12. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında alt ve üst ayarda 50-60 dakika pişirelim.

fotoğraflı elmalı kek tarifi

Elmalı Kek yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın