Elmalı turta

elmalı turta tarifi malzemeler

Dahili ücretler:

  • 5 orta boy elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir miktar ince kıyılmış ceviz

hamur için:

  • Yarım paket tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (2-3 su bardağı kadar)

Elmalı turta tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Dolgu için elmayı rendeleyin.
  2. Tencereye alıp şeker ve tarçını ekleyip ara sıra karıştırarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Fıstıkları ekleyin ve soğumaya bırakın.
  3. Hamuru hazırlamak için un hariç malzemeleri kabınıza koyun ve karıştırın.
  4. Daha sonra unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  5. Hamuru ikiye bölün ve 1 cm kalınlığında açın.
  6. Turları küçük bir kaseye veya büyük bir bardak suya kesin.
  7. muffin kalıbınıza uyacak şekilde. Kalıbın boşluğuna yerleştirin, elinizle düzeltin ve elma harcı ile doldurun.
  8. Kalan hamuru ince dilimler halinde kesin.
  9. Süslemek. 180 derecede pişirin ve üzerine pudra şekeri serpin.

Fotoğraflı elmalı turta tarifi

  • börek tarifi
  • Bir elma:
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • batma
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Halawa çikolatalı irmik harika bir tat

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın