Elmalı turta

elmalı turta tarifi malzemeler

Tart hamurunu hazırlamak için

  • 2 su bardağı un
  • 80 gram eritilmiş margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı

iç harç için

  • 4 elma
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş badem

yukarı;

  • 1 su bardağı kayısı reçeli
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Elmalı turta tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. İnce dilimlenmiş elma hamurunu hazırlayın, önce vanilya şekerli unu ve eritilmiş yumurta sarısını ekleyip yoğurun.
  2. Son olarak limon kabuğunu rendeleyin ve güzelce yoğurun.
  3. Tart kalıbına veya istediğiniz kalıba koyun ve önceden ısıtılmış fırında tart altın rengi alana kadar pişirin.
  4. Elma sosunu hazırlayalım elmaları yıkayıp kabuklarını soyup rendeleyelim uygun tencereye alıp vanilya şekerini ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim ve soğuduktan sonra blenderdan geçirelim.
  5. Pişen tart hamuruna önce badem tozunu ekleyip güzelce yayın, ardından elmalı sosu döküp kızartıp son olarak ince dilimlenmiş iki elmayı koyup üzerine toz şeker serpip kızarana kadar pişirin.
  6. Son olarak kayısı reçelini dağıtmak için blenderdan geçirin soğuduktan sonra üzerine dökün ve servis edin afiyet olsun 🥧🍏🍎🍏

Fotoğraflı elmalı turta tarifi

  • börek tarifi
  • Bir elma:
  • elma tarifleri
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • batma
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Sırasında
  • Gıda

Sonraki haber:

Lezzetli soğan turtası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın