Elmalı Turta (Ayakkabı)

Elmalı Turta Cobbler Tarifi Malzemeler

Elma suyu hazırlamak için

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 4 Elma
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 1 vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın

kek için

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 poşet kabartma tozu
  • Yarım su bardağı süt
  • bir tutam tuz
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım portakal aroması
  • 1.5 su bardağı un
Elmalı turta (ayakkabıcı) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Elmaları temizliyoruz, dilimliyoruz, tereyağında pişiriyoruz, esmer şeker ve tarçın ekliyoruz.
  2. Nişastayı portakal suyuna dökün, karıştırın ve pişmiş elmalara ekleyin.
  3. 5 dakika daha pişiriyoruz
  4. soğumaya bırak
  5. Yarım su bardağı şeker, kabartma tozu, süt, 1 tutam tuz, 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, yarım portakal kabuğu rendesini çırpın.
  6. Daha sonra unu ekleyip tekrar çırpın, sıvı bir kıvam alacaktır.
  7. Önce elmaları tepsiye koyalım.
  8. Üzerine hamurumuzu döküyoruz.
  9. 170 derecede 35 dakika pişirin.

Elmalı turta (ayakkabıcı) tarifi

Elmalı Turta yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın