Elmalı Turta Cobbler Tarifi Malzemeler
Elma suyu hazırlamak için
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı esmer şeker
- 4 Elma
- Yarım su bardağı portakal suyu
- 1 çay kaşığı nişasta
- 1 vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
kek için
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 poşet kabartma tozu
- Yarım su bardağı süt
- bir tutam tuz
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım portakal aroması
- 1.5 su bardağı un
Elmalı turta (ayakkabıcı) tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Elmaları temizliyoruz, dilimliyoruz, tereyağında pişiriyoruz, esmer şeker ve tarçın ekliyoruz.
- Nişastayı portakal suyuna dökün, karıştırın ve pişmiş elmalara ekleyin.
- 5 dakika daha pişiriyoruz
- soğumaya bırak
- Yarım su bardağı şeker, kabartma tozu, süt, 1 tutam tuz, 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, yarım portakal kabuğu rendesini çırpın.
- Daha sonra unu ekleyip tekrar çırpın, sıvı bir kıvam alacaktır.
- Önce elmaları tepsiye koyalım.
- Üzerine hamurumuzu döküyoruz.
- 170 derecede 35 dakika pişirin.
Elmalı turta (ayakkabıcı) tarifi
Elmalı Turta yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]