Elmalı Turta Tarifi Malzemeler (Düşük Malzemeler)
hamur için
- 3 yemek kaşığı su
- 200 gram tereyağı veya margarin
- 2.5 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta
- bir tutam tuz
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
elma dolgusu
- 4 elma (orta boy)
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
yukarı
- 4 küçük elma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı bal
Elmalı turta tarifi (az malzemeyle) nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Önce tereyağı hamur için saflaştırılır, ardından şekerle karıştırılır, ardından yumurta ve su ilave edilerek karıştırılır. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun, hamur kıvamına gelince 15 dakika bekletin (buzdolabında)
- Hamur dinlendirildikten sonra tart kalıbından veya iki parça yağlı kağıt arasına alınır.
- Benim payreksimden 2 inç daha geniş açılıyor. Ardından fırın 175 dereceye ayarlanır (ters ayar). Hamuru bir kek kalıbına iyice yuvarlayın, çatalla delikler açın ve fırında 10 dakika önceden pişirin.
- Pişerken elmalı iç harcı için: elmalar soyulur ve rendelenir. Küçük bir tencereye yağı ve şekeri (elmalarla birlikte) ekleyin. Orta ateşte 5 dakika kavrulur ve elmalar suyunu çekince ocaktan alınır. Tarçın ve cevizleri ekleyin.
- Hamuru fırından çıkarın ve bir elma havanda yayın. Soyulmuş ve ince doğranmış elmaları koyun ve 185 derecede 25 dakika daha altın rengi olana kadar pişirin.
- Pişirirken bal ile eritilmiş tereyağını üstüne karıştırın. Afiyet olsun!.
Fotoğraflı elmalı turta tarifi (birkaç malzeme)
Elmalı Turta (Düşük Malzemeli) yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]