Elmalı Turta Tarif Bölümü – Tatlılarım

Elmalı Tart Parça Tarifi için un dışındaki malzemeleri bir karıştırma kabına alıp yoğurmaya başlayalım. Adım adım ekleyelim. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur yapın. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına kaldıralım ve 15 dakika buzdolabında dinlendirelim.

Bu arada elmaları güzelce yıkayıp kurulayalım, ortasını çıkarıp kurulayalım. Doğranmış elmaları ve şekeri bir tencereye alıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Onları bir yere koyun, içine tarçın ve ceviz koyun, karıştırın ve soğumaya bırakın.

O halde hamuru buzdolabından çıkaralım, yumurtalı beze yapalım, yuvarlak silikon kalıba koyalım, ortasını elimizle aralayıp boşluk bırakalım, elmalı sosu aralığa koyalım.

Hamuru 2 portakal büyüklüğünde ayıralım ve merdane ile buzdolabı poşetine saralım. Hamuru görünür kalıplarla keselim. Kestiğimiz hamuru oraya koyalım.

175 dc önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.

Elmalı turta kısmı hazır.

Yapmayı düşünenlere şimdiden hayırlı olsun.

Elma çok faydalı bir meyvedir, çocuklarımızı böyle yapmak ve beslemek çok eğlenceli olur.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın