elmalı turta yapmak çok kolay

Kolay elmalı turta tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

harç için

  • 5 elma
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 125 gr eritilmiş tereyağı

Kullanılan ölçüm:

250 ml su bardağı su

Yaylı kalıp 26 cm.

Çok kolay elmalı turta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. İlk olarak 5 elmayı rendeleyin.
  2. Üzerine tarçın dökün, karıştırın ve bir kenara koyun.
  3. Daha sonra kuru malzemeleri (un, şeker, irmik, kabartma tozu ve vanilya) derin bir kapta karıştırın.
  4. Kuru malzeme karışımını 4 eşit kaseye bölün.
  5. Önce ızgara tepsisini yağlayın, ardından altını ve kenarlarını pişirme kağıdı ile kaplayın. (Bizim yağımız, pişirme kağıdının bu şekilde kolayca yapışmasıdır.)
  6. Kalıbımıza ayırdığımız kuru malzemeyi bir kaba eşit şekilde yayıyoruz.
  7. Elmalı harcı 3 eşit parçaya böldükten sonra ilk parçayı kalıba eşit şekilde dağıtıyoruz.
  8. Kalan kuru kaselerden bir kase daha elmalı harcın üzerine yayın.
  9. Bu şekilde bir dizi kuru harç ve elma harcı ile katmanları tamamlıyoruz.
  10. Dördüncü kuyuya kuru harcı koyduktan sonra üzerine eritilmiş tereyağını iyice dolması için döküyoruz.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dakika pişirin. (Her fırının pişirme ayarları farklıdır. Bu noktada dikkatli pişirelim).
  12. İyice soğuduktan sonra sıkıca takılmış olan kalıptan çıkarın. Afiyet olsun

Resimli elmalı turta tarifi yapmak çok kolay

  • tatlı tarifi
  • çok
  • Bir elma:
  • kolay)
  • kuru yemek tarifleri
  • makarna
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • sanayi
  • Gıda

sonraki haber:

ne buldun kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın