Fındık ve elma tarifi malzemeleri
- 1 ghee, oda sıcaklığında eritilmiş
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 pudra şekeri
- 1 kase yoğurt
- 1 yumurta (beyazı sarısına sürülür)
- 1 adet kabartma tozu
- 1 vanilya çubuğu
- eşit derecede doğru
içeri
- 4 orta boy elma
- 1 su bardağı (fındık veya ceviz)
- Tepeler için 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı toz şeker
yukarı;
- kıyılmış kavrulmuş fındık
Fındık ve elma tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yumuşamış margarini bir kaba koyun, sıvı yağı, sütü, yumurta sarısını, pudra şekerini ekleyin ve karıştırın.
- Un ile birlikte vanilyanın içine kabartma tozunu koyup yoğuralım.
- Yoğurduktan sonra 10 dakika dinlenmeye bırakın.
- Hamurumuz dinlenirken diğer yandan rendelenmiş elmaya şeker ekleyip kavuralım.
- İyice kavuralım, ardından altını kapatıp ocağı kapatalım.
- Daha sonra hamurumuzu alıp elimizde oval şeklinde açıp içine elmalı harcı koyup bir tarafını rulo yapalım.
- Yumurta beyazına bulayıp oradan alıp fındığa batıralım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım.
- 180 derecede kızartalım, kavurduktan sonra soğumaya bırakalım, afiyet olsun.
Fotoğraflı fındık ve elma tarifi
Fındıklı Elmalı Kurabiye yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]