Elmalı Şeftali Kek Tarifi Malzemeler
- 1 kase yoğurt
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 2 bardak un
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
- ceviz
- 4 elma
- 1 şeftali
- tarçın
Elmalı ve şeftalili kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle yoğurt, şeker ve yağı iyice çırpıyoruz, yumurtaları ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Un, vanilin ve kabartma tozunu karıştırdıktan sonra elmaları rendeleyin ve hamura ekleyin.
- Bir sonraki kısımda istediğiniz miktarda ceviz ve tarçını damak zevkinize göre ekleyin.
Tarçın kokusunu ve tadını sevdiğim için bir çay kaşığı ekledim. - Daha sonra bir şeftali ve bir elmayı ince dilimler halinde kesip hamuru süsleyip fırına veriyoruz.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Fotoğraflı elmalı ve şeftalili kek tarifi
Elmalı Şeftali Kek yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]