Lokum Gibi Hafif Pişmiş, Lezzetli Soslu Tandır Tavuk Tarifinin Malzemeleri
- 6 adet açılmamış tavuk budu veya but
- 3 orta boy soğan
sosu için
- 1 çay kaşığı yoğurt
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak, rendelenmiş
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı kara biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
Lezzetli sosuyla lokum gibi hafif pişmiş tandır tavuk tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tüm sos malzemelerini bir kaba alın ve karıştırın. Yıkanmış derisiz tavuk parçalarını sosun içine koyun ve üzerlerini iyice kapatın. Üzerini streçle kapatıp 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
- Daha sonra soğanı halka halka doğrayın ve tencerenin dibine koyun. Üzerine rahatlatıcı tavuğu yerleştirin. Küçük parçalar halinde tereyağı ekleyin. Pişirme kağıdını ıslatın ve sıkın ve yemeğin üzerini kapatın.
- Su eklemeden tencerenin kapağını kapatın ve ocağın ortasına koyun. İlk önce orta ateşte pişirin.
- Kaynamaya başlayınca en kısık ateşi alın ve tavuğu pişmeye bırakın. Arada kontrol edin ve ters çevirin.
- Su tamamen emilene kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Afiyet olsun.
Lokum gibi hafif pişmiş, lezzetli soslu tandır tavuk tarifi
Enfes sosuyla lokum gibi yumuşacık pişirilen tandır tavuğu, ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]