Arnavut ciğeri, genellikle meze olarak yenen, ancak akşam yemeği olarak patates kızartması ile de sunulan Balkan ve Türk mutfağının harika bir yemeğidir.
Karaciğer bölgeden bölgeye farklı pişirilir. Ancak hangi bar veya restorana giderseniz gidin ciğer genellikle size vereceğimiz tarifteki gibi hazırlanır. İster soğuk ister sıcak servis edilebilen Arnavut ciğerinin lezzetinin sırrı unda ve karbonatta gizli! Her lokmanın dışının gevrek, içinin yumuşak olmasının nedeni, un ve karbonatla karıştırılıp sıcak, derin yağda hızlı bir şekilde pişirilmesinde gizlidir. Ayrıca, iyi drene edilmiş karaciğer her zaman daha iyi pişirir.
Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Afiyet olsun şimdi…
Dersler
- 500 gr dana karaciğeri
- 1/2 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu, kırmızı biber tozu ve kırmızı pul biber
yapılışı
Önce karaciğeri yani temizlediğiniz zarı küp şeklinde kesin. Sonra güzelce yıkayın. Akciğerleri bir kağıt havlu veya temiz bir bezle iyice kurulayın.
Un, tuz ve kabartma tozunu bir kaba alın ve içine ciğerleri koyun. İyice karıştırdıktan sonra ciğerlerdeki fazla unu yuvarladığınızdan emin olun.
Yağı kızartma tavasına alın. Yağ ısınınca ciğerleri içine atın. Kapağı kapatın ve orta ateşte pişirin. Ara sıra karıştır. İyi renkli karaciğeri bir süzgeç içine alın. Toz ve acı biberi yüzünüze serpin. Fazla yağı süzüldüğünde servise hazırdır.