Erik Turtası Tarifi Malzemeler
- 2 su bardağı un 200ml
- 2 yemek kaşığı doldurulmuş 180 gram tereyağı
- 100 gram şeker 1 tatlı kaşığı
- 1 yumurta
- 1 poşet vanilya şekeri
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 toz balık
- 500 gram mürdüm eriği
puding karışımı için
- 2 paket vanilyalı puding
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı şeker
Üzerine kıtır kıtır hamuru hazırlamak için;
- 120 gram un 1 çay bardağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 80 gram (1 yemek kaşığı) tereyağı
Erikli pasta tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Hamuru yapmak için önce oda sıcaklığındaki tereyağını bir karıştırma kabına alıyoruz, üzerine tüm malzemeleri ekleyip elimizle yoğuruyoruz, orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.
- Yağlanmış yuvarlak bir kalıba koyun, elinizle bastırın, biraz düzeltin, kenarlarına çıkarın, daha pürüzsüz olsun, kalıbı buzdolabına koyun.
- Şimdi pudingi pişirelim, sütü ve tüm malzemeleri tencereye ilave edelim, karıştıralım, kaseyi ocağa alalım, karıştıralım, ocakta 2 dakika pişirip pişirelim, tencereyi ocaktan alıp 5 dakika soğumaya bırakalım.
- Daha sonra hamurun üzerine muhallebiyi kalıba döküyoruz, ortadan ikiye böldüğümüz, çekirdeklerini çıkardığımız eriği koyuyoruz ve üzerine hazırladığımız unlu karışımı elinizle ufalıyoruz.
- 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 45.50 dakika pişirin, biraz pembeleşince çıkarın ve soğuduktan sonra pudra şekeri serpin. Pastayı bir gece veya 5-6 saat dinlendirin.
- Üzerine kıtır kıtır hamur yapmak için. Tüm malzemeleri karıştırıp, topaklı bir hamur olacak son kekin üzerine ufalayın.
Fotoğraflı erik pasta tarifi
Erik Turtası’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]