Erik reçeli

Mürdüm erik reçeli tarifi malzemeleri

  • 1 kg mürdüm eriği
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1-2 damla limon tuzu veya 1-2 damla limon

Damson’dan erik reçeli tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Erikleri ikiye bölün ve tohumları ayırın. Ben soymadım ama isterseniz soyulabilir ama gerek yok rengi çok daha güzel.
  2. Üzerine şekeri döküp bekletiyoruz, bir gece bekletiyoruz, sabah kaynatıyoruz.
  3. Beklerken kendi suyundan yeterince bırakır.
  4. Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ve çok şeker sevmediğimiz için reçele normalden daha az şeker koyuyorum.
  5. Reçel koyulaşana ve koyu mor bir reçel haline gelene kadar orta ateşte kaynatın. İçine son birkaç damla limonu sıkın veya limon tuzu ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp altını kapatın.

Mürdüm erik reçeli tarifi

  • tatlı tarifi
  • saygın iş
  • sarmaşık
  • kek tarifleri
  • reçel
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Zeytinyağlı lahana dolması

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın