Erik Reçeli Tarifi, Erik Reçeli Nasıl Yapılır?
Erik Reçeli tarifi için önce erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım ve erikleri dörde bölelim.
Tencereye erikleri ekleyip içine şekeri koyalım ve bir gece buzdolabında bekletelim.
Uzun süre beklemek istemiyorsanız dört saat bekleyebilirsiniz.
Erikler suyunu saldığında 1 su bardağı suyu ekleyip ocağa alıp pişirelim. Mümkünse çok fazla karıştırmayın ki erikler kırılmasın.
Ara ara üzerine köpük atalım.
Erik suyu koyulaşınca limon suyunu ekleyip 2-3 dakika pişirin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Reçelimiz soğuyunca cam kavanozlara boşaltalım, ağzını sıkıca kapatalım ve güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edelim.
Erik Reçeli hazır.
çok teşekkür ederim 😊
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]