erişte hamuru

Erişte Hamuru Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 4 yumurta
  • Bir bardak sütten 2 parmak eksik
  • tuz

Erişte hamuru tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Bir kapta yumurta, tuz ve sütü karıştırın ve kontrollü bir şekilde unu azar azar ekleyin. Hamuru yapışana kadar yoğurun. Burada dikkat etmemiz gereken sert bir hamur elde etmektir. Unun cinsine göre miktar değişebilir.
  2. Hamuru 4 parçaya bölün ve merdane veya merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın ve 130 derecelik fırınımızda dikkatli bir şekilde pişirmeden veya güneşte bekletmeden sadece 3-4 dakika kurutun. 2-3 saat maruz kalan alan.
  3. Kuru hamurdan iki parmak kalınlığında şeritler kesin.
  4. Biz öğütürüz.
  5. Bu şeritleri üst üste koyuyoruz ve keskin bir bıçakla nazikçe kesiyoruz.
  6. Tekrar kestiğimiz makarnayı ufalayıp kağıt havlu serilmiş bir tepsiye ya da bir kapak üzerine yayıyoruz. Ancak bunların çok fazla üst üste gelmemesine dikkat edin, amaç onları kurutmak ve istediğimiz gibi kullanmak üzere saklamaktır. Kuruması iki ila üç gün sürecektir.
  7. Tamamen kuru olan ve nem almayan makarna unumuzu süzüp, istediğimiz zaman pişirmek için erişteleri çıkarıyoruz. İyi iştah 🖤.

erişte hamuru tarifi

  • tatlı tarifi
  • makarna
  • hamuru
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

balkabağı çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın