Kıymalı patates püresi, fırında yapılan en lezzetli yemeklerden biridir. Genelde köfteye en uygun lezzet patates kızartmasıdır. Ancak bu tarif, her iki ana bileşenin bir varyasyonudur, ancak çok lezzetlidir.
Patates püresi çok tatmin edici bir başlangıçtır. Birçok et yemeğiyle iyi gider. Bu nedenle kıymanın yanına çok yakışan çok güzel bir tat sağlar.
Hazırlaması kolay, az pişmiş ve doyurucu tarifi denediğinizde umarım beğenirsiniz.
Dersler
- 5 patates
- 300 gr az yağlı dana kıyma
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı çedar peyniri
- 1.5 çay kaşığı ılık süt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Sebze yağı
yapılışı
İlk önce soyulmuş patatesleri tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ve bir tutam tuz ekleyin. Sonra kaynamaya bırakın. Patatesler yumuşayınca suyunu süzün ve bir kaba aktarın. Daha sonra bir ezici ile iyice ezin. Ezdikten sonra tereyağı, süt ve karabiberi ekleyip tekrar iyice karıştırın.
Kıymayı az yağda kavurun. Kavrulmuş kıymaya salça, rendelenmiş sarımsak, tuz ve kırmızı biber ekleyin ve iyice karıştırın.
Orta boy bir fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın ve alt kısmına patates püresinin yarısını yayın. Üzerine kıymayı yayın. Ardından kalan patates püresini yayın. Üzerine kaşar peyniri serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.