Eski Maya (Yumurta Ekmeği Severler İçin)

Merhabalar, sizlerle ramazan tarifi paylaşmak istiyorum. Sahur sofralarına çok yakışacak doyurucu ve geleneksel ekmeklerimizi deneyebileceğiniz en lezzetli tariflerden biridir.

Bayat Ekmek Böreği Tarifi için ekmeğimizi keserek başlayalım. Onları kesemezseniz, küçük parçalar halinde kesin. Yumurtaları, sütü, baharatları ve tuzu derin bir kapta iyice karıştırın.

Geniş bir teflon tavaya ayçiçek yağını dökelim. Ekmeği tüm sosla karıştırdığımız su karışımına batıralım. Yağlanmış tepsiye yufkayı yerleştirelim.

Kalan karışımı tavaya koyduğumuz ekmeklerin üzerine eşit şekilde dökelim. Tavamızı orta ateşte pişmeye bırakalım. Ekmeğin bir tarafı yatırıldığında düz bir tabak yardımıyla ters çevirelim ve diğer tarafını pişirelim.

Her tarafı kızartıldığında üzerine kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber, çörek otu serpelim ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.

Ocağın altını kapatarak altını kapatalım.

Yazın peynirler eriyince geniş bir servis tabağına alıp sahur, kahvaltı ve çay sofralarımızda sevdiklerimizle paylaşalım. İyi şanslar, iyi sağlık.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın