Eski puf böreği

Tatsız puf böreği tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta akı, sarısını sürmek için
  • 42 gr yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı çay şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • eşit derecede doğru

içeri

  • çedar peyniri

yukarı

  • kimyon
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • yumurtanın Sarısı
Bayat börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle un hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve karıştırın.
  2. Üzerini örtüp 5 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Daha sonra unu ekleyip yoğurun (unu sıkı bir şekilde koyuyoruz) yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Uzamasına ve mayalanmasına izin verin.
  5. Yükselen hamurun havasını alın ve istediğiniz büyüklükte kesip elinizle bastırın.
  6. Hamur kesici ile bir tarafta çukurlar açın.
  7. Diğer tarafına kaşar peynirini koyun ve elinizle bastırarak ucunu kapatın.
  8. Sonra bir rulo yapın.
  9. Yağlanmış fırın tepsisine hilal şeklinde dizin.
  10. Süslemek için yumurta sarısını pekmezle karıştırın. Bir fırça ile uygulayın.
  11. Üzerine çörek otu serpin ve 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde altın sarısı olana kadar pişirin.🥰.

Fotoğraflı bayat puf böreği tarifi yok

Eskimeyen “Pouf Puff Poğaça” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın