Tatsız puf böreği tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yumurta akı, sarısını sürmek için
- 42 gr yaş maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı çay şekeri
- 1 çay kaşığı tuz
- eşit derecede doğru
içeri
- çedar peyniri
yukarı
- kimyon
- 2 yemek kaşığı pekmez
- yumurtanın Sarısı
Bayat börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle un hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve karıştırın.
- Üzerini örtüp 5 dakika mayalanmaya bırakın.
- Daha sonra unu ekleyip yoğurun (unu sıkı bir şekilde koyuyoruz) yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Uzamasına ve mayalanmasına izin verin.
- Yükselen hamurun havasını alın ve istediğiniz büyüklükte kesip elinizle bastırın.
- Hamur kesici ile bir tarafta çukurlar açın.
- Diğer tarafına kaşar peynirini koyun ve elinizle bastırarak ucunu kapatın.
- Sonra bir rulo yapın.
- Yağlanmış fırın tepsisine hilal şeklinde dizin.
- Süslemek için yumurta sarısını pekmezle karıştırın. Bir fırça ile uygulayın.
- Üzerine çörek otu serpin ve 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde altın sarısı olana kadar pişirin.
.
Fotoğraflı bayat puf böreği tarifi yok









Eskimeyen “Pouf Puff Poğaça” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]