Et kavurma tarifi malzemeleri
- 1 kilo kıyma
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 soğan
- 1 tatlı biber
- 1 yeşil biber
- maydanoz
- Tuz, karabiber, kekik, pul biber
Et kavurma tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Eti bir tencereye koyun ve kısık ateşte koyun.
- Etin kendi suyunu salmasını bekleyin.
- Et suyunu bıraktıktan sonra sıvı yağı ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Bu arada yeşil biber, kırmızı biber ve soğanı küp şeklinde doğrayın.
- Maydanozu ince ince kıyıp hazırlayın.
- Etler piştikten sonra baharatları ekleyip karıştırın.
- Ardından biber ve soğanı ekleyip pişirin.
- 5-10 dakika sonra maydanozu ekleyin, karıştırın ve altını kapatın. Afiyet olsun.
Not: Dilerseniz domates de ekleyebilirsiniz. Yanında pilav ile servis edebilirsiniz.
Dana kavurma tarifi
Et kavurma yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]