Et perdeleri pirinç


Etli Perdeli Pirinç Tarifi için Malzemeler

  • 500 gr tavuk eti
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı sıcak su
  • tuz biber

pilav

  • 3 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağından az sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı yer fıstığı
  • 1 çay kaşığı kuş üzümü
  • tuz
  • isteğe bağlı karabiber taze bahar
  • tarçın
  • 3.5 su bardağı sıcak su (Üzerini geçecek kadar)

hamur için

  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • tuz
  • 2-3 su bardağı un (kontrol altına alın)

yukarı ;

  • Badem

Etli perdeli pilav tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle tavaya sıvı yağı koyup kızdırıyoruz.
  2. İçine tavuk baş etini koyun ve iyice kızartın.
  3. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  4. Suyu çekildiğinde karıştırın, baharatları ekleyin ve tekrar karıştırın.
  5. Bir su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
  6. Pirinci 20 dakika tuzlu suda beklettikten sonra süzün.
  7. Tavaya yağımızı koyup eritiyoruz.
  8. Fıstıkları ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  9. Pirinci ekleyin, tekrar karıştırın, kuş üzümü ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
  10. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve içmesine izin verin.
  11. Hamur için olan malzemeleri bir karıştırma kabına alıp güzelce yoğurun, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  12. Üzerini örtüp 5 dakika dinlenmeye bırakın.
  13. Hamuru merdane yardımıyla açıyoruz.
  14. İlk önce kalıbın her tarafını yağlayıp bademleri istediğiniz şekilde yerleştiriyoruz.
  15. Üzerine açtığımız hamuru dikkatlice yerleştiriyoruz.
  16. Pişen pilavı ve eti karıştırıp kalıbımıza koyun ve tepsinin altını hamurla kapatın.
  17. 190-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  18. Isındığında ters çevirip dilimleyip servis edebilirsiniz, deneyenlere afiyet olsun ✨😊.

Etli perdeli pilav tarifi

  • tatlı tarifi
  • ekle ve
  • etli
  • hamur tarifleri
  • kek tarifleri
  • kaybeder
  • pilav
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Portakallı kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın