Et ve Patates Kömbe – En Sevdiğim Yemekler

Osmaniye yöresinden harika bir Kömbe tarifi. Kıyma ve patates severim. İsterseniz kıymalı da yapabilirsiniz.

Kıyma hamuru ve patatesli kömbé tarifini hazırlamaya başlayalım. Bir karıştırma kabına ılık su ve tuzu koyun ve karıştırın. Tuzun kurumasına izin verin. Unu azar azar ilave edelim. Ben yarım un kullandım. Çok lezzetli. Hamuru yoğuralım. Kapatalım ve biraz ara verelim.

Öte yandan, iç çamuru düzeltelim.

Yarım ay içinde soğan serpin. Patatesleri ince ince serpin. Kıymayı ekleyelim. Üzerine salça, tuz, baharat ve sıvı yağı koyup karıştırın.

Dinlenen hamurdan uzun bir rulo yapalım. 8 eşit parçaya bölelim. Her birini satıp beze yapalım.

Her bezeyi açıp toz haline getirelim. Yağlanmış tepsiye yayalım. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.

4 bezeyi de aynı şekilde tepsiye koyalım. O halde ayarları koyalım.

Aynı şekilde 4 tane daha beze açalım ve aralarını yalayarak iç çamurun üzerine koyalım. İsteyen iç çamuru iki yere koyabilir.

Yoğurt ve yağı karıştırıp hamurları koyun. Kare kare keselim. Bıçağın ucunu her birinin ortasına bastırın.

200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Etli Patates Kömbe servise hazır.

Afiyet olsun. 🌼

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın