Ben genelde dana eti ile yaptığım patates yemeğini bu sefer etli yaptım ailem çok sevdi.
Etli Patates Tarifi için etimizi küçük yapıyoruz bence böylesi daha iyi (Ben koyun eti aldım beğenmediyseniz dana eti alıp pişirmeniz gerekiyor)
Bozulan etimizi yıkayıp yemeğimizi pişirdiğimiz tenceremize koyuyoruz, kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekmesini bekliyoruz, sıvı yağı ekleyip biraz sıvı yağ ile kavuruyoruz.
Daha sonra önceden doğradığımız kuru soğanlarımızı ekleyip soğanla birlikte kavuruyoruz.
Ardından daha önce soyduğumuz üç diş sarımsağı serpip ilave edip halka halka doğradığımız kırmızı kapya biberimizi ve yeşil biberimizi ilave ediyoruz. 3-5 dakika pişiriyoruz, domates ve biberi ekliyoruz, 5 dakika domates kokusu çıkana kadar kızartıyoruz ve domates suyumuzu ekliyoruz (bir kutu domates suyunuz yoksa), 2-3 serpebilirsiniz. domates)
Patateslerimizi soyup yıkadıktan sonra istediğimiz büyüklükte küpler halinde kesip domates-et karışımını tencereye ilave ediyoruz. Bu arada tuz ve karabiberi eklemeyi unutmayın.
Patateslerin üzerini örtecek kadar su ekliyoruz, karıştırıp kapağını kapatıyoruz, yaklaşık yarım saat pişiriyorlar, patatesleri çabucak yerde tutuyorlar, düzeltelim,
Ara ara suyunu kontrol edelim, patatesler çok su içiyorsa sıcak su ilave edebilirsiniz.
Öğle yemeği molamızdan sonra tereyağlı pilavla akşam yemeğine oturdu.
Yemek için can atıyor, yapabilenler için kolay.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]