Eti Cin Pasta Tarifi, Eti Cin Pasta Nasıl Yapılır?
Yumurtaları ve pudra şekerini bir karıştırma kabına alıp çırpmaya başlayalım. Yumurtanın rengi dönüp şeker eriyince karışıma yağ, süt ve suyu ekleyip karıştıralım. Ardından vanilin, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edin. Hamurun bağlantısı bitince yağ ve un kalıba alın, ardından hamuru tart kek kalıbına dökün ve sert tabana birkaç kez sertçe vurun.
180 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.25 dakika sonra kürdan testi ile keki kontrol edelim.Kek pişmişse fırından alıp beş dakika bekletin. Daha sonra kalıbı servis tabağına ters çevirin ve keki güzelce yayın.
Keki fırından çıkarmak üzere olan kekimizin üzerini süslemek için portakalları sıkalım ve küçük bir fincan veya cezveye suyunu alalım. Yüzeye şeker, su ve nişasta ekleyin ve birleşene kadar iyice karıştırın. Karışımı ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
Sıcak jöleyi sıcak kekin içi boş olan kısmına dökelim, kek ile kaşığın arkası arasına yayıp düzeltelim. Daha sonra dışarıda kek oda sıcaklığına gelinceye kadar ısıttıktan sonra üzerini kapatıp buzdolabına kaldıralım.
Pastayı hazırladıktan sonra üzerine kahverengi pasta süsleri serpelim ve hindistan cevizi ile göz ve ağız yapalım. Resimlerden tasarımı çok iyi görebilirsiniz. Pastayı servis sırasında süslemeniz gerekir, aksi takdirde süslemeler yumuşar ve siz ayakta dururken kek lezzetini kaybeder. Jöleyi kek çıkar çıkmaz ya da kek çıkar çıkmaz hazırlayıp kekin içine dökmek önemlidir, bu şekilde kek yumuşak olacak ve kuru olmayacaktır.
Portakalınız çok acı ise mandalina suyu ile karıştırabilir veya hazır portakal suyu kullanabilirsiniz.
Cin Pie hazır.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]