Eti Eve Döndürmek – Tariflerim

Evde Pide ve Et yapılırken öncelikle sıvılar, maya, şeker ve tuz derin bir kaba alınır ve iyice karıştırılır. 3-4 dakika bekleyip unu yavaş yavaş ekleyin. Kulağın kıvamının aksine yumuşak ekmek mevcuttur.

Hamurun üzerini streç film ile kapatıp ılık bir yerde yarım saat bekletin.

Hamurdan portakal dilimleri kesilir, tezgaha biraz un serpilir ve bir iğne ile uzunlamasına yuvarlanır.

İç malzemeye yerleştirilerek kenarları ellerimizle kapatılır.

Yumurta sarısı ile yıkayıp 150 ile 170 derece arasında önceden ısıtılmış bir sıcaklıkta 25.30 dakika pişirmek yeterlidir.

Fırından çıkardığımız pidelerin üzerine tereyağı sürün.

Ev yapımı Etli Pide servise hazır…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın