etli börek tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Bir paket varsayılan kuru
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-3,5 su bardağı un
iç harç için
- 1 soğan
- 200 gr dana kıyma
- Tuz ve biber
Etli börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Derin bir kapta süt, su, maya ve toz şekeri karıştırıp 5 dakika erimesini sağlayın.
- Ardından yağı ekleyin. Yavaş yavaş un ve tuzu ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur olacak.
- Bir kapak veya sedye ile örtün ve 3-4 saat bekletin (ne kadar beklerse o kadar yükselir).
- Soğanı ince ince doğrayın ve az yağda kavurun. Ardından kıymayı, karabiberi, tuzu ekleyip kavurun.
- Bekleyen hamurun ağzını açıp elinizle havasını alın ve istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın.
- İç harcı elinizle açıp açarak doldurun, yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Tepside 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- 2 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıp kabarana kadar (yaklaşık 10-15 dakika) pişirin. Afiyet olsun.
Fotoğraflı etli börek tarifi
Köfte Böreği yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]