Etli börek

etli börek tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Bir paket varsayılan kuru
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-3,5 su bardağı un

iç harç için

  • 1 soğan
  • 200 gr dana kıyma
  • Tuz ve biber
Etli börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Derin bir kapta süt, su, maya ve toz şekeri karıştırıp 5 dakika erimesini sağlayın.
  2. Ardından yağı ekleyin. Yavaş yavaş un ve tuzu ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur olacak.
  3. Bir kapak veya sedye ile örtün ve 3-4 saat bekletin (ne kadar beklerse o kadar yükselir).
  4. Soğanı ince ince doğrayın ve az yağda kavurun. Ardından kıymayı, karabiberi, tuzu ekleyip kavurun.
  5. Bekleyen hamurun ağzını açıp elinizle havasını alın ve istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın.
  6. İç harcı elinizle açıp açarak doldurun, yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Tepside 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  7. 2 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıp kabarana kadar (yaklaşık 10-15 dakika) pişirin. Afiyet olsun👩‍🍳.

Fotoğraflı etli börek tarifi

Köfte Böreği yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın