etli cheesecake

Çiğ Köfte Dana Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı çiğ bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (biber salçası da kullanabilirsiniz)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 su bardağı türk kahvesi, zeytinyağı
  • 1 fincan Türk kahvesi
  • 1 su bardağı türk kahvesi kırmızı biber (azaltılabilir)
  • 1 çay kaşığı tuz (domates salçası tuzsuzsa daha fazla)
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • limon suyu

Etsiz Çiğköfte tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle çiğ köfteli bulguru sıcak suyla ıslatalım.
  2. Yumuşayıp suyu çekene kadar 10 dakika bekletin.
  3. Malzemeleri hazırlayalım ve soğanı rendenin küçük tarafıyla rendeleyelim. Ardından yumuşamış olan bulgurun üzerine soğan, salça, pul biber, zeytinyağı, 2 yemek kaşığı nar ekşisi ve bir limonun suyunu dökelim. Ve en önemli kısım iyi yoğurmaya başlamaktır.
  4. Sadece kalınlaştığı için yaklaşık bir saat yoğurun. Sonra marul, limon, yoğurt gibi detaylarla uğraşabilirsiniz :).
  5. Servis yapmadan önce çiğ köfteleri bir kaseye alın.
  6. Bir elinizle toplayıp köfte haline getirin ve servis tabağına alın.

Fotoğraflı çiğ köfte tarifi

  • tatlı tarifi
  • çiğköfte
  • Et
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Patates köftesi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın