Herkese merhaba, bugün barbunya ve et yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim.
Dana Fasulye Tarifi için kuşbaşı etimizi tencereye alıp pişirmeye başlıyoruz. Suyu çıkana kadar pişiriyoruz ve biraz tuz ekliyoruz ve yaklaşık iki bardak su ekleyerek düdüklü tencerenin ağzını kapatıyoruz. Etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Dana eti kullandığım için güveçte pişirme ihtiyacı hissettim.
Kuru fasulyeleri yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcak su döküp kaynatıp mayalanmaya bırakalım. Kaynattıktan sonra kalan suyu dökelim.
Etimiz fasulyelerinizde pişip piştiğinde soğanı küçük küçük doğrayıp tencereye ilave edip altını açalım. Sıvı yağı döküp kızarttıktan sonra salçayı ekleyip domates kokusu çıkana kadar pişirin, fasulyeleri ve etleri ekleyelim. Fasulyelerim en emici olduğu için et suyu dahil 6 bardak su ekledim. Bazı kontroller eklerseniz harika olur. Suyu döktükten sonra tencereyi kapatın.
Düdüklü tencerede pişirdiğimi söylemeliyim. Ve yarım saat sürdü, zamanı değiştiriyorsunuz ve suyu pişirdiğiniz tencereye göre kontrol ediyorsunuz. Her fasulye farklıdır.
Kuru fasulye ve etlerinizi lokum olarak sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Ayranlı sade bir pirinç pilavı iyi bir seçenektir.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]