Etli Makarna tarifi için önce sosu hazırlamaya başlıyoruz. Bunu yapmak için önce eti bir tencereye alıp orta ateşte ocağa koyalım. Tencerenin kapağını kapatalım ve kıyma suyunu bırakana kadar pişmeye bırakalım ama ara ara kıymayı karıştırmayı unutmayın.
Etimiz pişerken diğer yandan soğanı ve biberi hızlıca küçük küçük doğrayıp kızarttığımız kıymaya ilave edip karıştırıyoruz. Sarımsak serpin ve ocakta kıyma karışımına ekleyin.
Kızartmayı bitiren soğanların üzerine salçayı ekleyip aroması çıkıp her yere nüfuz edene kadar kavuralım daha sonra doğranmış domatesleri ekleyip pişirelim.
Çorbayı pişirelim diğer taraftan makarna için sıcak suyu alalım, su kaynamaya başlayınca suya bir yemek kaşığı tuz ekleyip karıştırdıktan sonra makarnayı içine atıp haşlayalım.
Haşlanmış ve yumuşamış olan makarnamızın suyunu süzüp tekrar tencereye koyalım, pişen kıymalı sosu ekleyip karıştıralım.
İlk sıcak makarnayı ve pişen etleri servis tabaklarına alalım, dilerseniz ince kıyılmış maydanozu ekleyip servis edelim. Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]