Etli Pazı Dolması – En Sevdiğim Yemekler

Pazı Dolma Tarifi için önce iki pazıyı saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suya atın ve yeşile dönene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) tutun ve hemen çıkarın. Dikkatli olun, pazı çok çabuk yumuşar! Suyun bitmesini bekleyin.

Şimdi iç harcı hazırlayabilirsiniz: 1 adet yemeklik doğranmış soğan, 200 gr. Yeteri kadar dana eti (1,5 – 2 kaşık) pirinç (dilerseniz biraz bulgur ekleyebilirsiniz), 1 dolu yemek kaşığı domates, karabiber, nane, tuz ve biraz sıvı yağ ekleyip karıştırın.

Üzerine dökülen yaprakların damarlarını yerleştirin ve iç hamurla sarın.

Tencerenize dizin. 1/2 kaşık eklediğiniz salça, tuz ve çok az yağı 1 su bardağı su ile karıştırın ve dökün.

Cam veya seramik bir kap yerleştirip kapağını kapatın, önce birkaç dakika yüksek ateşte sonra kısık ateşte yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Etli Pazı servise hazır.

Türk lokumu kadar mutlu. Favorilerimden biri.

Evet yanında ev yoğurdum ile servis edeceğim 😉

Keyfini çıkarın 😍😍😍

Not: Sapları biraz pişirip suyunu sıktıktan sonra derin dondurucuyu dondurucu poşetinden çıkardım.

İster ekşi pazı çorbası, ister pazılı börek, ister kavurma olsun sırasını beklesinler, orda görüşürüz 😄

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın