Merhaba arkadaşlar mevsimi geldiğinde hafif ve lezzetli bir portakal tarifi paylaşmak istedim.
Ben tatlıyı portakal suyu ile yaptım siz sıkarak da yapabilirsiniz.
Etimeli Portakal Soslu Tatlı Tarifi için küçük bir tencereye şeker ve suyu dökerek suyunu hazırlamaya başlayalım. Şeker eriyene kadar karıştırın ve pişmeye bırakın. Şerbet kaynayınca altını kısın ve on dakika pişirin, ardından ocağı kapatın.
Etleri bir tepsiye alıp üzerine sıcak su döküp bir kenara alıp kurumasını ve şişmesini sağlayalım. Faturama 9 parça et koydum ama siz etrafa dizebilirsiniz.
Kreması için sütü, şekeri, unu ve nişastayı bir tencereye alıp pürüzsüz olana kadar karıştıralım. Ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim. Son olarak vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın.
Etin tamamını yayarak bitirelim.
Portakal sosu için tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyalım ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Hazırladığımız sosu kremanın üzerine dökelim ve oda sıcaklığına kadar bekleyelim.
Buzdolabında 5-6 saat dinlendirdikten sonra enfes Tatlıyı Etimekli Portakal Sosu ile dilediğiniz gibi süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.🍴🍰
Bu tatlıyı bir gün önceden yaparsanız çok lezzetli ve güzel olur.
Küçük karelere böldüğümde 16 parça elde ettim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]